Vuoden 1980 maailmanmestari Alan Jones paljastaa omaelämäkerrassaan, että hänelle maksettiin sairauden esittämisestä vuoden 1985 Etelä-Afrikan Grand Prix’ssä.

Tuo kilpailu ajettiin, kun rotuerottelupolitiikka jylläsi Etelä-Afrikassa, mikä sai tallit ja kuljettaja boikotoimaan kilpailua.

Jones ajoi tuohon aikaan Haas Lolalla, jonka sponsorina toimi Yhdysvaltalainen Beatrice Foods.

– Yhdysvaltalainen ihmisoikeusaktivisti Jesse Jackson oli sanonut, että jos Beatricen auto ajaa Etelä-Afrikassa, hän saa kaikki mustat työntekijät Beatricella, eli tuhannet, menemään lakkoon Yhdysvalloissa, Jones kirjoitti omaelämäkerrassaan NBC Sportsin mukaan.

– Perjantaina minut kutsuttiin tapaamaan Bernie Ecclestonea. En ollut varma, mitä olin tällä kertaa tehnyt, mutta menin paikalle. Päästyäni paikalle Bernie kysyin, kuinka voin. Vastasin normaalisti, että voin hyvin.

Seuraavaksi Ecclestone oli tiedustellut Jonesilta hänen mahdollisuuksiaan voittaa kilpailun. Jones kertoi sen, minkä Ecclestone jo tiesikin, eli mahdollisuudet olivat hyvät.

Seuraavaksi Ecclestone ehdotti Jonesin mukaan hänelle, että hän jättäisi kilpailun väliin, mutta saisi silti ensimmäisen sijan palkintorahat.

Jones otti Ecclestonen ehdotuksen vastaan, jotta Jackson ei saisi lakkoaan läpi.

– Ideana oli odottaa lauantaiaamuun, kun kaikki menivät radalle. Minä nousin äänettömästi koneeseen kohti Hararea mennäkseni kotiin. Niinpä lauantaina olin kadonnut. En vain ilmestynyt paikalle. Auto oli valmiina odottamassa, mutta kaikille kerrottiin AJ:n saaneen viruksen, eikä kilpaile.