SuomiF1-sivuston asiantuntija Mika Salo muistelee F1-uraansa erikoishaastattelussa.

Vuosia Japanissa kisannut Salo nautti elämästään Nousevan auringon maassa, eikä F1-kuljettajana toimiminen ollut miehen haavelistalla korkeimmalla sijalla. Kaikki kuitenkin muuttui miehen herättyä keskellä yötä puhelimensa pirinään.

Peter Collins (Lotuksen tallipäällikkö) soitti ja kertoi tallin tarvitsevan kuskia seuraavalla viikolla ajettavaan Japanin kisaan. Hän kysyi olenko vapaa, tunsinhan radan hyvin. Totta kai tartuin tarjoukseen, Salo muistelee.

Edessä oli kuitenkin pieni este. Konkurssikypsä takavuosien mahtitalli tarvitsi rahaa mekaanikkojensa palkkoihin. Salo lupasi Collinsille toimittavansa tarvittavan summan.

Collins-puhelun jälkeen Salo tarttui puolestaan luuriin soittaen lävitse ison kasan yrityksiä ja tuttuja. Tarvittava rahamäärä saatiin kasaan, joten edessä oli enää niiden toimittaminen Lotuksen Japanin toimistoon.

Tässä vaiheessa mukaan astui Aku Ankka -reppu. Salo lastasi rahat laukkuunsa hypäten metroon ja ajaen toimistolle. Tästä alkoi lhäes kymmenen vuotta kestänyt F1-ura

Miten repun kävi? Se selviää yllä olevalla videolla!

Tilaa YouTube-kanava SporttiTV tästä!