F1-karavaani jatkaa matkaansa Espanjan lämpöön. Barcelonan moottorirata on tuttu kaikille, ja areena onkin tarjonnut vuosien saatossa lukuisia upeita formulahetkiä.

F1-sarjaa tarjoaa lajin ystäville faktapaketin radan ja kilpailun historiasta. Katalonian moottoriradan tulikaste muistetaan ikuisesti F1-jättien Ayrton Sennan ja Nigel Mansellin upeasta kaksintaistelusta. Kaksi mestaria ajoivat renkaat lähes toisiaan hipoen taistellessaan kilpailun kärkisijasta vuoden 1991 kilpailussa.

Espanjalaiset syttyivät toden teolla formuloille vasta Fernando Alonson noustua lajin huipulle 2000-luvun alkuvuosina. Kaksinkertainen maailmanmestari on myös saanut juhlia kotiyleisönsä edessä. Itse asiassa ”Oviedon ihmisohjuksen” uran toistaiseksi viimeisin voitto tuli juuri Barcelonassa kaudella 2013.

Katso tilastovideo F1-sarjan verkkosivuilta tästä.