Esapekka Lappi ajoi hienosti Portugalin rallin kaksi viimeistä erikoiskoetta. Power Stagella Lappi oli upeasti neljäs kukistaen jopa kisan voittaneen M-Sportin Fordilla ajavan Sebastien Ogierin, joka kasvatti johtoaan MM-sarjassa.

– Todella positiivinen viikonloppu, vaikka teinkin eilen virheen. Se kuuluu lajiin. WRC-autolla kaikki tapahtuu todella nopeasti, ja olen vielä oppimisvaiheessa. Power Stagella tuli kyllä ihmeen kova aika, ei tuntunut siltä, että olisimme menneet niin puhtaasti, ja viimeinen hyppykin meni pitkäksi, Lappi kertoi WRC.comille.

Jari-Matti Latvala jäi Lapista 1,9 sekuntia viimeisellä pätkällä.

– Kova viikonloppu minulle, olen todella tyytyväinen, että selvisimme maaliin asti. Muutama MM-pistekin tuli, mikä oli tietenkin hyvä asia.

Juho Hänninen tuli viimeisen pätkän aika varovasti, hän jöi Lapista 6,1 sekuntia. Hänninen oli kokonaiskilpailussa paras Toyotan kuljettaja, seitsemäs.

– Tämä oli hiukan helpompi ralli meille kuin Argentiina. Mitään isoja virheitä meille ei tullut, mutta vauhtia on löydettävä lisää. Tämä oli minulle ensimmäinen kerta näillä teillä, Hänninen sanoi.

Kilpailun voitti Sebastien Ogier. Hän kukisti Hyundain Thierry Neuvillen 15,6 sekunnilla. Kolmas oli Hyundain Dani Sordo, joka hävisi Neuvillelle 46 sekuntia.

– Hieno viikonloppu ja uusi auto toimi erittäin hyvin. Tämä voitto tuntuu erityisen hyvältä, Ogier sanoi.