F1-sarjassa 1962-1992 menestyksekkäästi kilpailleen Brabham-tallin on huhuiltu olevan tekemässä paluuta formula ykkösiin.

F1-toimittaja Joe Sawardin mukaan tallin nimen omistava liikemiesryhmittymä on halukas ostamaan nykyisin tallissa ajavan Force Indian omistukseensa.

Tällä hetkellä Brabham-tuotemerkillä kehitetään uutta superautoa, mutta hankkeelle halutaan lisää näkyvyyttä myös kilpatoiminnan avulla. Projektissa mukana olevan alkuperäisen Tallin perustajan, kolminkertaisen F1-sarjan maailmanmestarin Jack Brabhamin poika David Brabham kannattaa ajatusta.

– Brabham on brändi, jolla on vyöllään lähes 70 vuotta moottoriurheiluperinteitä. Tavoitteemme on nähdä tämä legendaarinen nimi jälleen kilparadoilla, Brabhham toteaa F1i.comin mukaan.

Viime kausilla erinomaisia tuloksia esittänyt Force India voisi olla Sawardin mukaan halukas vaihtamaan omistajaa. Tallin kaudesta 2008 lähtien omistanut Vijay Mallya on tällä hetkellä viranomaisten hampaissa verosotkujen seurauksena. Mikäli intialaispohatta joutuu syvempiin vaikeuksiin, voi se vaikuttaa jopa koko tallin olemassaoloon.