F1-peränpitäjä saa tekniikka-apua McLarenilta – taustalla brittitiimin ovela juoni?

© Kuva: Getty Images

F1-talli Sauber pyrkii rakentamaan pakettiaan täysin uusiksi ensi kaudeksi. Sarjan pannanpohjimmaiseksi pudonnut sveitsiläistiimi on julkaissut uusia keinoja suorituskykynsä parantamiseksi.

Viikonloppuna talli vahvisti hyppäävänsä Hondan asiakastalliksi ensi kaudesta eteenpäin. Nyt talli on vahvistanut lisäksi ottavansa käyttöön McLarenin suunnittelemat ja valmistavat vaihdelaatikot samasta vuodesta lähtien.

Tällä kaudella talli kilpailee Ferrarin viime kauden voimanlähteillä. McLaren on puolestaan ollut Hondan asiakas kaudesta 2015 lähtien, surullisenkuuluisin seurauksin.

Siirto japanilaismerkin joukkoihin on tallille paitsi riski, myös osin helpotus. Honda veloittaa moottoreistaan huomattavasti italialaismerkkiä vähemmän, minkä lisäksi se on luvannut tarjoavansa Sauberille käyttöön ajantasalla olevia voimanlähteitä.

Motorsport.comin mukaan McLarenin päätöksessä varustaa kilpailijatiimi tekniikallaan saattaa olla mukana muutakin kuin bisnesajattelua. Samanlainen vaihdelaatikko mahdollistaa moottorinkehityksen kalibroimisen, minkä lisäksi brittitiimi voi saada käyttöönsä testiaikaa Sauberin modernissa tuulitunnelissa. Tällä hetkellä McLaren on käyttänyt Toyotan jo kymmenen vuotta vanhaa tuulitunnelia Kölnissä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.