Toyotan Esapekka Lappi pääsi viimein debytoimaan Portugalissa WRC-autolla. Hän oli kilpailun kymmenes ja otti vielä kaksi pistettä Power Stagen upealla ajollaan.

Lappi kertoi ennen kilpailua, että hänen tavoitteenaan oli ensisijaisesti ajaa maaliin ja kerätä dataa tallille sekä kokemusta itselleen. Se onnistui.

– Jos olen rehellinen, ennen kilpailua ajattelin pystyväni pisteille kokonaiskilpailussa, mutta en olisi ikinä edes unelmoinut, että saan pisteitä Power Stagelta, Lappi hehkutti.

– Tämä kilpailu meni monellakin tavalla eri lailla, mitä kuvittelin. Olen silti tyytyväinen. Löysimme oikean vauhdin, mikä on erittäin tärkeää. Otin päätöspäivän kaksi ensimmäistä pätkää renkaita säästäen, että pystyisin painamaan kaksi viimeistä EK:ta täysillä.

Lapille jäi erityisesti mieleen Power Stagen lopussa ollut hyppyri, minkä jälkeen maaliin oli matkaa enää jokunen sata metriä.

– Power Stagen hyppyrin laskeutumiseni oli hyvin mielenkiintoinen. Mutta se osoitti ainakin sen, miten kestävä Yaris WRC:n jousitus on, Lappi sanoi.