Esapekka Lapilla on viikon päästä edessään uran ensimmäinen WRC-kilpailu Toyotalla Portugalissa. lappi sanoo, että juuri tätä tilaisuutta hän on odottanut koko elämänsä ajan.

Viime vuoden WRC2-mestari pääsee ajamaan Toyotan kolmatta autoa Jari-Matti Latvalan ja Juho Hännisen rinnalla.

Lappi on toiminut alkuvuoden Toyotan testikuljettajana, mutta pääsee vihdoin irti.

– On todella jännittävää päästä ensi kertaa kilpailemaan Yaris WRC:llä. Tämä on tilaisuus, jota olen odottanut koko elämäni. Pitää kuitenkin muistaa, että tämä on tiimityötä. Ensisijainen tehtäväni on kerätä tiimille dataa niin paljon kuin mahdollista, että pystymme kehittämään autoa jatkossakin, Lappi sanoo WRC.comille.

– Ykköstavoite on tulla maaliin, eikä se ole välttämättä helppoa Portugalin kaltaisessa kilpailussa. Olen huomannut sen omasta kokemuksesta. On pyrittävä ajamaan jokainen erikoiskoe, joten lähtökohdan on oltava hiukan maltillinen ja samalla erittäin keskittynyt.

Toyotalla toivotaan, että kolmannen auton kehitystyö onnistuisi hyvin ja Lappi voisi ajaa mahdollisimman monta jäljellä olevaa MM-osakilpailua.

– Testasimme Portugalissa viime viikolla uusia asioita, kuten jousitusta ja muutamaa muuta juttua. Harmiksemme sää oli erittäin huono. On hankala sanoa, miten ne asiat toimivat itse kilpailussa, tallipäällikkö Tommi Mäkinen sanoo.

– Toiveissa on, että saamme lisää kokemusta ja dataa sorakisoista. Siten pystymme parantamaan kisa kisalta, kuten olemme tehneet tähänkin asti. On hienoa että Esapekka ja kartturi Janne Färm ovat nyt mukana, se antaa meille ison mahdollisuuden saada paljon lisää tärkeää informaatiota.