Lewis Hamilton on sitä mieltä, että F1-päättäjien pitäisi maustaa sääntöjä useamminkin uuteen kuosiin, ettei yksi tiimi pääsisi dominoimaan liiaksi – kuten hänen oma tallinsa Mercedes on tehnyt kolme viime vuotta.

V6-hybridimoottorien aikakauteen siirryttiin 2014, sen jälkeen Mercedes on ollut suvereeni hallitsija. Hamilton ei ole yksinvallan kannattaja.

– Mitä enemmän on kilpailua, sitä upeampaa on voittaa. Olen todella innoissani, kun kilpailua näyttää nyt tulevan, Hamilton sanoo Crash.netillä.

– Se ei ole todellakaan huono asia. Ja juuri siksi sääntöjä pitäisi mielestäni muuttaa paljon useammin kuin kolmen vuoden välein.

– Monesti sääntömuutoksien seurauksena joku tiimi pääsee dominoimaan, ja heitä on hankala tavoittaa. Samoilla säännöillä autoa ei voi kehittää valtavan paljon kauden aikana. Se jolla on kärkitiimeistä etu, on vahvin. Kun säännöt rajoittavat kehitystyötä, eivät muut kärkitiimit pysty tavoittamaan karkulaista, Hamilton sanoo.

– Isojenkin uudistusten tekeminen ainoastaan maustaa peliä mukavasti. En ole koskaan nähnyt faneja yhtä innoissaan, mitä he ovat tällä kaudella. Kukaan ei vielä avauskilpailun jälkeenkään tiedä, mitkä ovat oikeat voimasuhteet. Jatkossa F1-tarvitsee juuri tällaisia muutoksia lisää.