Force Indian apulaistallipäällikkö Bob Fernley toivoo F1-sarjan uusien omistajien tekevän jotain huolestuttavalle erolle, joka on syntynyt kolmen kärkipään tiimin ja keskikastin välille.

Mercedes, Ferrari ja Red Bull ovat selvästi seuraavaa joukkoa edellä vauhdillisesti. Viime kaudella valmistajien sarjassa upeasti neljänneksi venyneen Force Indian johtajana Fernleyn mukaan tämän kauden sääntöuudistukset ovat venyttäneet jo aiemminkin massiivista eroa entisestään.

Viitteitä saatiin jo kauden avauskilpailussa Australiassa, jossa aika-ajoissa paras kolmen kärkitallin ulkopuolinen kuljettaja (Haasin Romain Grosjean) jäi kärjestä 1,9 ja hitaimmastakin kärkietenijästä 0,5 sekuntia. Kilpailussa tahti oli yhtä murskaavaa. Williamsin Felipe Massa oli ainoa kärkitallien takainen kuljettaja, jota ei ohitettu kierroksella.

Fernleyn mukaan ero on seurausta kärkitallien taloudellisesta edusta. Heillä on resursseja kehittää autoaan, mikä on omiaan vain syventämään kuilua.

– Tilanne tulee pahenemaan kauden mittaan, jos asialle ei tehdä jotain. Liian isot erot eivät ole hyväksi show’lle, joten toivon Liberty Median tekevän asialle jotain, Fernley toteaa motorsport.comille.

Fernley toivoo Libertyn asettavan jonkinlaisia kulurajoituksia tallien toimintaan, mutta hän ei odota sen tapahtuvan sormia napsauttamalla.

– Tämän kauden osalta peli on menetetty. Mutta uskon, että jos uudet omistajat haluavat kehittää lajiaan terveempään suuntaan, tulee se hyödyttämään heitä tulevaisuudessa. Nykyinen tilanne ei ole heidän vikansa, tällä hetkellä vika on koko systeemissä.