Toro Rosson pääsuunnittelija James Key kertoo panneensa iloisena merkille tallinsa voimanlähdetoimittajan Renault’n ottamat edistysaskeleet.

Kokenut Key osaa asettaa näkökulmansa perspektiiviin, sillä viimeksi ranskalaismerkki vauhditti Red Bullin junioritiimiä vuonna 2015. Tuolloin moottorit hävisivät selvästi Mercedekselle ja jopa Ferrarille niin tehoissa kuin luotettavuudessakin, ja Red Bullin riitannuttua merkin kanssa Toro Rosso jättikin ranskalaismerkin kauden päätteeksi. Viime vuonna talli kilpaili vuoden vanhoilla Ferrarin asiakasmoottoreilla päätyen MM-sarjan seitsemänneksi.

Vuoden tauon jälkeen Toro Rosso palaa takaisin luottomerkkinsä asiakkaaksi. Vaikka tallin avaustestit sujuivat takkuillen, iloitsee Key Renault’n uusien moottoreiden olevan hurja harppaus eteenpäin aiemmista.

– He ovat tehneet hurjan työn tänä aikana, ja olemme vaikuttuneita heidän tekemisistään. On vaikea sanoa miten se eroaa muista, mutta kehitystä on tapahtunut hurjasti verrattuna aiempiin vuosiin, Key iloitsee Autosportille.