Red Bullin Max Verstappen on opittu tuntemaan viime vuosien aikana kuljettajana, joka ei kumarra radalla ketään. Se on poikinut kasan paitsi kyseenalaisia tilanteita, myös suuren määrän henkeäsalpaavan komeita ohituksia.

Verstappen on ollut parin viime kauden ajan ohituskuningas, mutta tittelin mestari pelkää monen muun tavoin ohitusten olevan tällä kaudella aiempaa harvinaisempaa herkkua.

Leveämmät autot ja renkaat sekä ennen kaikkea autojen aerodynaamisten ominaisuuksien parantaminen tulevat tekemään asiantuntijoiden mukaan hitaammasta kuljettajasta ohi pääsemisestä aiempaa vaikeampaa. Verstappen kuuluu tähän joukkoon.

– Kilvanajon kannalta nämä autot voivat olla aiempaa tylsempiä, sillä se joka saapuu ensimmäisenä avausmutkaan tulee voittamaan kilpailun, Verstappen toteaa Sky Sportsille.

Muuten hollantilainen on kuitenkin mielissään uusien autojen tarjoamista haasteista.

– Kuljettajan kannalta nämä ovat aiempaa parempia autoja. Ne ovat nopeampia ja sitä kautta nautittavampia, erityisesti aika-ajoissa, joissa ajetaan kevyellä tankilla. Nopeavauhtiset mutkat tuntuvat todella, Verstappen toteaa.