Nyt se tapahtui: Fernando Alonso poltti kääminsä Hondan surkeuteen – latoi kitkeriä kommentteja

© Kuva: Getty Images

McLaren-Hondan surkea testivire on herättänyt paljon puheita F1-varikolla. Jatkuvasti hajoava voimanlähde on asettanut yhteistyökumppaneiden uskon koetukselle, sillä McLaren myönsi jo eilen suhteen olevan äärimmäisessä rasituksessa.

Fernando Alonso ollaan opittu tuntemaan paitsi erinomaisena kuljettajana, myös kuumakallena, joka antaa sanallisen piiskan sivaltaa kupin keittäessä yli. Esimakua espanjalaisen Honda-kritiikistä saatiin jo vuonna 2015 useaan otteeseen, mutta tämän vuoden osalta suu pysyi supussa aina tähän päivään saakka.

Alle 50 kierrosta tänään ajanut Alonso ei voinut enää hillitä turhautumistaan hänen puhuessa espanjalaismedialle pieleen menneestä testipäivästä.

– Tiimi saapuu Australiaan valmiina voittamaan. Kaikki muut ovat valmiita, paitsi Honda, Alonso raivosi manaten Hondan epäluotettavuuden lisäksi myös moottorin tehottomuutta.

– Häviämme suorilla huippunopeuksissa yli 30 kilometriä tunnissa.