SuomiF1-sivuston uusi asiantuntija Mika Salo on mielissään F1-sarjan uusien omistajien innosta puhaltaa eloa näivettyneeseen formulasirkukseen. Salo nostaa hattua erityisesti päätökselle palkata F1-guru Ross Brawn luotsaamaa sarjaa kohti parempaa tulevaisuutta.

Liberty Media hankki sarjan omistukseensa lopullisesti talvitauon aikana. Muutostyöt alkoivat välittömästi. Bernie Ecclestone pistettiin sivuun, minkä lisäksi muutoksia tehtiin sarjan sosiaalisen median strategioihin.

– Uudet omistajat yrittävät tehdä lajista enemmän katsojaystävällistä, sillä se parantaisi myös bisnestä. Hyvä, että ilmaan heitetään tuoreita ideoita ja lajia ajatellaan myös markkinoinnin ja PR:n kautta. Bernie kontrolloi sarjaa kauan, ja teki sen hyvin, mutta uusi yleisö jäi hänen viimeisinä vuosinaan hyödyntämättä, Salo toteaa SuomiF1-sivustolle.

Ecclestone aiheutti parin viime kauden aikana monta kohua kommenteillaan. Hän kuittasi esimerkiksi sosiaalisen median ohimenevänä villityksenä, minkä lisäksi hän myönsi avoimesti sarjan tavoittelevan keski-ikäisten suosiota, sillä ”nuoret eivät merkkikelloja osta”. Sarjan suosio on tippunut TV-katsojalukujen valossa hälyttävällä tahdilla viime vuosina, joten muutostöille on tarveta.

Benettonilla, Ferrarilla, omaa nimeään kantaneella Brawn GP:llä sekä Mercedeksellä voittoja ja mestaruuksia kahminut Brawn palkattiin miettimään sarjan tulevaisuutta pelkästään ratatapahtumien osalta. Salo pitää itselleenkin Ferrari-vuodelta tuttua Brawnia oikeana miehenä pestiin.

– Ross on täydellinen mies siihen hommaan. Hänellä on järki päässä, eikä hän päätä mitään typerää. Hän kuuntelee sekä kuljettajia että tiimejä ottaen myös näiden mielipiteet huomioon, Salo kiittelee.

Jos Salo itse saisi muuttaa jotain asiaa F1-sirkuksessa, jatkaisi hän Liberty Median linjalla. Laji täytyy saada lähemmäksi katsojia.

– Ehkä avaisin varikkoa yleisölle. Laji on tällä hetkellä liian sulkeutunut katsojilta. Myös katsomot ovat uusilla moottoriradoilla todella kaukana. Kilvanajon hienous ei välity sinne asti kunnolla, Salo pohtii.