Nuori italialainen Antonio Giovinazzi pääsi yllättäen pikakomennuksella Sauberin rattiin, kun Pascal Wehrleinin tammikuussa loukkaantunut niska ei kestänyt ajamista.

Giovinazzi sai puhelinsoiton vain muutama tunti ennen aika-ajoa. Valmistautuminen jäi erittäin lyhyeksi.

Italialinen oli sentään ajanut jo Barcelonan testeissä Wehrleinin tilalla ensimmäisen viikon.

– Sain soiton aamulla. Luulin että se oli vitsi. Olin saanut tekstiviestin asiasta jo edellisiltana Ferrarilta ja manageriltani, mutta olin silloin jo nukkumassa, Giovinazzi kertoo Crash.netillä.

– Tajusin pian, että tämähän on totta! Yritin saada nopeasti tiimin ja insinöörien kanssa asiat kuntoon. Ollakseni rehellinen, en voinut uskoa, että pääsisin ajamaan. Unelmani lapsesta asti on päästä ajamaan F1:ssä.

Giovinazzi ajoi mainiosti sijalle 16 nopeasta valmistautumisesta huolimatta. Hän olisi jopa mennyt Q2:een, sillä viimeisessä mutkassa hän ajoi pitkäksi.

– Olen erittäin tyytyväinen suoritukseeni. Yritin kaikkeni päästäkseni Q2:een, mutta tein sen pienen virheen. Tämä oli urani ensimmäinen F1-aika-ajo, tulos oli parempi, mitä odotin. Vain pari kymmenystä tässä tiimissä pidempään olleesta Marcus Ericssonista, minusta se oli hyvä suoritus, Giovinazzi sanoi.

– Huomenna edessä on pitkä kilpailu, jonka aikana voi tapahtua mitä tahansa. Yritän tehdä kaiken, kuten tänäänkin, katsotaan, mihin päädymme.