Force Indian tekninen johtaja Andy Green pelkää tämän kauden avauskisan poikivan protestivyöryn nyt pinnalla olevan jousituskohun seurauksena. Green tylyttää myös FIA:a epäselvydestä, sillä koko kohu olisi voitu välttää helposti.

Tallit ovat tulkinneet sääntökirjaan merkittyjä jousitusta koskevia rajoituksia eri tavoin. Ferrarin teetettyä asiasta kirjallisen kysymyksen saattaa FIA joutua muuttamaan sääntöjään kesken kaiken, jolloin joidenkin tallien aiemmin lailliset ratkaisut saattavat muuttua laittomiksi. Mikäli näin tapahtuu, tulevat tallit protestoimaan tästä varmasti. Protesteja saattaa olla odotettavissa myös Ferrarin ja sen kanssa samaa mieltä olevien tallien puolelta, mikäli FIA ei kiristä sääntöjä.

Green maalailee pahimmaksi uhkakuvaksi Australian GP:n jälkeen ilmoilla olevan niin paljon protesteja, ettei lopullisten tulosten saamista saada selville välttämättä nopeasti.

– Koko kohu on todella typerää ja se vain sekoittaa katsojia. Sen olisi voinut välttää helposti selventämällä sääntöjä samalla, kun kauden 2017 sääntöjä rukattiin kuntoon, Green toesi ESPN:lle.

Force India aikoo seurata tilatneen kehittymistä rauhassa kulisseissa. Sillä ei ole resursseja lähteä höntyilemään suuntaan tai toiseen.

– Tällaisen tekniikan kehittäminen on kallista, joten meidän täytyy vain katsoa ja odottaa, mitä FIA päättää, ja tehdä sen jälkeen mahdolliset muutokset.

FIA:n teknisen työryhmän on tarkoitus lyödä lopulliset, tarkemmat säännöt lukkoon ennen kauden alkamista.