Tommi Mäkisen vapautunut tuuletus Ruotsin MM-rallin maalialueella kertoi kaiken. Ennen kauden alkua kukaan, ei edes rallilegenda itse, osannut odottaa ensimmäisen voiton tulevan jo tässä vaiheessa kautta. Iloon oli helppo yhtyä myös suomalaisten rallifanien. Myös heidän, jotka jaksoivat ulista ja heittää negatiivisia kommenteja vielä ennen viimeisen EK:n alkua.

Tallin kuljettajaksi jopa hieman yllättäen ajautunut Jari-Matti Latvala on aloittanut kauden upeasti. Mies johtaa MM-sarjaa vauhdikkaan ja ennen kaikkea tasapainoisen suorittamisen palkkioksi. Mies ei ole sortunut tällä kaudella virheisiin, joten hänelle jos kenelle tämän voiton suo.

Ei Latvalan menneisyyttä voi liiaksi silitelläkään, mutta jatkuva keskustelu siitä, milloin ulosajo tapahtuu on jo väsynyttä.

Ennen kaikkea voitto on makea, sillä se lyö ainakin hetkeksi jauhot suuhun niille lukuisille kommentoijille, jotka soittavat kisasta toiseen samaa virttä. Ei Latvalan menneisyyttä voi liiaksi silitelläkään, mutta jatkuva keskustelu siitä, milloin ulosajo tapahtuu on jo väsynyttä.

En pysty millään saamaan päähäni, mitä nämä negatiivisuudessa kylpevät ihmiset voittavat jatkuvalla etukäteisvalittelullaan. Jos Latvalalle kävisikin pummi, mitä sitten? He pääsevät sanomaan olleensa oikeassa. Huikea meriitti. Ennemmin ottaisin ainakin omalle osalleni jälkiviisauden loistonauran tapauksessa, jossa Latvala onkin yllättänyt kaikki erinomaisella suorituksellaan.

Kokeiltaisiinko ensi kerralla pitää mölyt mahassa? Kritisoida saa toki, mutta vasta kun siihen on aihetta. Tällä hetkellä keneltäkään ei vain voi löytyä poikkipuolista sanaa Latvalan tekemisestä.