Valtteri Bottaksen hyvin todennäköinen Mercedes-pesti on suoranainen vapahtajan armo MTV:lle, jolla on F-ykkösten TV-oikeudet Suomessa.

TV-sopimuksen hintalappu on ollut sellainen, että maksukortteja pitää myydä rajusti. Toimintojensa ja työntekijöidensä karsimisesta päätellen yhtiöllä ei mene taloudellisesti lujaa juuri nyt – mikä ei toki ole edes mikään salaisuus.

Suomalaiset ovat edelleen formulakansaa. On aivan varmaa, että jos/kun Bottas ajaa Mercedeksellä ensi kaudella kärkisijoista ja jopa maailmanmestaruudesta, vilkastuu korttimyynti takuulla. Bottas voi olla jopa koko MTV:n urheilupuolen pelastus. Moni tosin uumoilee jo nyt, että Bottas & Mercedes aiheuttavat sen, että maksukortin hinta nousee. Toivoa sopii, että eivät ryhdy maikkarilla ahneiksi, se saattaa nimittäin kolahtaa pahan kerran omaan nilkkaan.

Sopimus olisi upea joululahja myös F1-faneille. Siitä on jo aikaa, kun suomalaiskuljettaja on oikeasti taistellut maailmanmestaruudesta. Nyt se on mahdollista. Ja kaikkia muita armias auttakoon, jos Ferrari saa vielä ensi kaudeksi palikkansa kuntoon!

Sääntömuutosten ja uusien autojen ansiosta ensi kaudesta tulee muutenkin mielenkiintoisempi kuin aikoihin. Toivotaan, etteivät pelot ohittamisen vaikeutumisesta toteudu. Jonoajelua ei jaksa kukaan katsoa – ei vaikka suomalaiset olisivat kaksoisjohdossa. Tai no, ehkä siinä tapauksessa kuitenkin…

LAURI HOLLO