Red Bull aiheutti viime vuonna suuren kohun F1-maailmassa uhkailemalla jättävänsä sarjan, mikäli se ei saa itselleen kilpailukykyistä moottoria täksi kaudeksi. Energiajuomayhtiön omistaja Dietrich Mateshitz vakuutteli kuuluvaan ääneen olevansa valmis jopa lopettamaan F1-menestysprojektinsa, mikäli hän ei saa tahtoaan lävitse.

Red Bull solmi lopulta jatkosopimuksen Renault’n kanssa, ja uusvanha yhteistyö onkin alkanut kantaa hedelmää. Red Bull on noussut viime vuoden aallonpohjastaan takaisin Mercedeksen kovimmaksi uhkaajaksi. Vuoden takaiset riidat on myös haudattu kuin niitä ei olisi koskaan tapahtunutkaan.

Kun sotatanner on rauhoittunut, on Mateschitz paljastanut motorsport.comille pelanneensa rajua peliä. Sanat osoittautuivat lopulta tekoja suuremmiksi.

– Emme koskaan edes harkinneet sitä (pois lähtemistä). Jotain sellaista olisi kuitenkin saattanut tapahtua, Mateschitz paljasti Marca-lehdelle.