© Kuva: Getty Images

Manorilla tiukka paikka Meksikossa: ”Pelkäsimme 100 minuuttia!”

Manorin tallipäällikkö Dave Ryan myöntää, että heidän sunnuntai-iltapäivänsä Meksikossa kului lähinnä pelätessä, että Sauberin kuljettajat ajavat pisteille ja sveitsiläistiimi nousee heidän ohitseen MM-sarjan kymmenennelle tilalle.

Manorilla on yksi Pascal Wehrleinin ajama piste tällä kaudella, Sauber on ainoana nollakerhossa. Uusien omistajien myötä Sauber on kuitenkin saanut uutta virtaa ja tehoa. F1-rahanjaossa on iso ero viimeisen ja toiseksi viimisen sijan välillä.

Vaikka Sauberin Marcus Ericsson oli alun sekasorrossa keskeyttäneen Pascal Wehrleinin kanssa samassa läjässä, hän ajoi lopulta sijalle 11. Manor piti paikkansa, mutta tiukkaa teki. Wehrlein keskeytti ja Esteban Ocon oli viimeinen, joten asetelmat loppukauteen ovat selvät: Sauber on paljon Manoria edellä juuri nyt.

– Puhhuh, hiukkasen oli stressaavaa, Ryan puuskahti kilpailun jälkeen F1i.comin mukaan.

– Pascal joutui ulos jo avausmutkassa, ja sitten me vain katselimme ja pelkäsimme 100 minuuttia varikkomuurilla. Ericsson ajoi lähellä pistesijoja ja monella kuljettajalla hänen edellään oli koko ajan läheltä piti -tilanteita. Hän olisi voinut hyvin olla pisteillä, muttei nyt ollut. Tätä on kilpaurheilu ja juuri siksi me täällä olemme, Ryan puuskahti tyytyväisenä.

– Pascalilla oli mainio viikonloppu, joka tuhoutui kilpailussa heti kättelyssä. Hän olisi ollut vahva. Estebanilla oli suuria vaikeuksia auton kanssa koko viikonlopun, se ei jostain syystä toiminut lainkaan. Niistä lähtökohdista hän ajoi ihan kelpo kilpailun ja uskon, että Brasiliassa olemme paljon parempia, Ryan sanoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!