Hallitseva mestari Lewis Hamilton on saanut paljon kritiikkiä elämäntyylistään. Hamiltonin vauhdikas elämäntyyli kisojen ulkopuolella on herättänyt paheksuntaa, mutta Sky Sportsin asiantuntija Marc Priestley ei usko, että juhliminen vaikuttaisi Hamiltonin suorituksiin radalla.

Priestley työskenteli 2000-luvulla McLarenin mekaanikkona muun muassa Kimi Räikkösen kanssa. Priestley löysikin Hamiltonista ja Räikkösestä paljon yhteneväisyyksiä.

– Muistan, kun olin McLarenilla, Kimi oli juhlimisaikansa huipulla, ja häntä kritisoitiin vasemmalta ja oikealta. Samaan aikaan hän oli uransa huipulla ja yksi nopeimmista kuljettajista, jonka kanssa olen koskaan työskennellyt, Priestley sanoi Sky Sportsille.

Hamiltonin juhliminen on saanut kritiikkiä, mutta Priestleyn mukaan tulokset kertovat, että elämäntyyli kisojen ulkopuolella ei ole vaikuttanut brittikuskin ajamiseen. Hamilton on voittanut kaksi edellistä maailmanmestaruutta ja taistelee tälläkin kaudella yhä mestaruudesta, kun kautta on kaksi GP:tä jäljellä.

Hamilton on tunnettu aktiivisena sosiaalisen median käyttäjänä. Priestleyn mukaan Hamiltonin elämäntyyli on eri tavalla esillä kuin esimerkiksi Räikkösellä oli.

– Me vain näemme enemmän, mitä hän puuhailee. En ole varma, etteikö muut tekisi samoja asioita, mutta hän julkaisee kaiken (somessa), joten sen takia hänestä puhutaan.

– Emme esimerkiksi koskaan nähneet samaa Kimistä, paitsi kerran pudotessaan veneeltä, mutta emme koskaan oikeastaan nähneet, mitä hän puuhasi. Nyt tilanne on erilainen, Priestley sanoi.