© Kuva: Getty Images

Ensi kauden muutokset pakottavat F1-tallin muuttamaan toimintatapojaan: ”emme pärjäisi lainkaan”

Debyyttikauttaan F1-sarjassa tahkoava Haas-talli on ensi vuonna kovien haasteiden edessä, uskoo tallin pääkisainsinööri Ayao Komatsu. Japanilaisen mukaan amerikkalaistalli on jopa kehitystyössään hieman jäljessä aikataulusta.

Motorsport.comille puhunut Komatsu uskoo ensi kauden sääntömuutosten olevan uudelle tallille suurempi haaste kuin vaikkapa Mercedekselle tai Ferrarille. Kokeneet kilpatallit ovat nähneet aikojen saatossa suuriakin sääntömyllerryksiä, joten ne tietävät, kuinka toimia.

– Mitä uudet säännöt tarkoittavat? Autot muuttuvat paljon, joten ensi kaudeksi tarvitsemme paljon päivityksiä kauden aikana. Tänä vuonna emme ole niitä kauden mittaan paljoa esitelleet, koska säännöt ovat olleet stabiilit jo useamman kauen ajan, ja auto itsessään on ollut perushyvä. Mitä enemmän olemme oppineet autosta ja sarjasta, sitä kilpailukykyisimmiksi olemme tulleet, Komatu toteaa.

– Mutta jos meillä olisi ensi vuonna saman verran päivityksiä kuin nyt, emme pärjäisi lainkaan. Muut tiimit kehittävät jatkuvasti autojaan iskien niihin uusia osia. Kauden ensimmäisessä kilpailussa ensi kaudella autot eivät ole vielä läheskään valmiita. Se luo haasteen myös meille.

Tallit ovat pakertaneet ensi kauden autojen parissa jo pitkään. Komatsun mukaan Haaskin tekee pitkää päivää ollakseen valmis ensi vuoden haasteisiin.

– Joillain osa-alueilla laahaamme kuitenkin vielä jäljessä. Teemme kuitenkin kovasti töitä korjataksemme asian laidan.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!