Walesin rallin WRC2-luokka meni sekuntipeliksi. Esapekka Lappi toki kruisaili ylivoimaiseen voittoon, mutta kakkossijasta taisteltiin Teemu Sunisen ja Pontus Tidemandin välillä viime metreille.

Ruotsalainen oli lauantaina parhaimmillaan jo yli puoli minuuttia Sunisen takana, mutta kuroi eroa koko ajan kiinni. Ennen viimeistä erikoiskoetta ero oli 3,1 sekuntia Sunisen eduksi. Tidemand rypisti kuitenkin viimeisen 7,93 kilometrin pätkän 4,2 sekuntia kovempaa ja nousi 1,1 sekunnin erolla kilpailun toiseksi.

Se tarkoittaa sitä, että Suninen ja Elfyn Evans ovat nyt tismalleen samoilla tuloksilla ja pisteillä WRC2-luokan MM-taistelun kärkipaikalla. Molemmilla on kaikki sallitut seitsemän kilpailua ajettuna ja pisteitä kuudesta mukaan laskettavasta rallista 120.

Voitolla Lappi nousi nyt 107 pisteeseen. Hän ajaa ainoana kärkikolmikosta kauden päättävän Australian rallin. Hänen kuuden kilpailunsa huonoin pistemäärä on Sardiniasta tullut kaksi, joten kakkossijakin päätöskilpailusta riittää hänelle mestaruuteen.

– Haluan kiittää koko tiimiä. Olimme Walesissa ensimmäistä kertaa ja teimme täydellistä työtä. Mestaruustaistelu on yhä auki, Lappi iloitsi WRC:n ralliradiossa.

Suninen oli erittäin pettynyt.

– Tämä ei todellakaan ollut tulos, jota lähdimme hakemaan. On aina hienoa käydä näin tiukkaa taistelua, mutta lopputuloksen edessä olen sanaton, Suninen synkisteli.