Kimi Räikkösen ex-tallikaveri hehkuttaa Monzaa: ”Se on vauhdin temppeli”

© Kuva: Getty Images

Romain Grosjean odottaa kovasti pääsevänsä taas vauhtiin Monzan radalla tulevana viikonloppuna.

Haas-kuljettaja sijoittui Belgian GP:ssä kolmanneksitoista jääden juuri tallikaverinsa Esteban Gutierrezin taakse. Kilpailun aikana Grosjean oli jo kymmenen parhaan joukossa, mutta moni kärkitallien kuljettajista teki kovan nousun takaa ohi Grosjeanin kamppaillessa VF16-autonsa huonon suoranopeuden kanssa.

Ranskalainen uskoo, että tunnelma Monzassa tulee olemaan jopa hullua. Rata on koko F1-sarjan nopein pitkine suorineen ja se mahdollistaa kuljettajien yltämisen todella koviin nopeuksiin.

– Se johtuu radan ominaisuuksista. Suurimmaksi osaksi pitkästä suorasta, jonka jälkeen on shikaani ja taas pitkä suora, Grosjean sanoo.

– Kaikki säätävät downforcet minimiin ja sen jälkeen pääsuoralla mennään kovaa. Se on mahtava rata – oikea vauhdin temppeli. Radan ympärillä on aina mieletön tunnelma, joten odotan todella taas pääseväni ajamaan sinne.

– Tunnelma on ihan hullua Monzassa. Fanit ovat ihan uskomattomia ja rata on keskellä puistoa. Sellaista ei ole missään muualla. Ihmisiä tulee todella paljon katsomaan ja kannustamaan etenkin Ferraria. Ilmapiiri on täynnä sähköä. Rakastan sitä, Grosjean päättää.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.