© Kuva: Getty Images

F1-talli puppeloinut uuden kuljettajansa kauden – tallipomo soimaa itseään

Manor-tallin kilpailutoimenjohtaja Dave Ryan myöntää hänen tiiminsä tehneen vaikeaksi F1-tulokaskuski Esteban Oconin ensimmäiset kisan. Ryan vaatiikiin tallia parantamaan suoritustasoaan antaakseen Oconille mahdollisuuden ottaa kaiken hyödyn irti F1-sarjan tavoille oppimisesta.

Belgian GP:stä eteenpäin Rio Haryanton tilalle nostettu Ocon on kärsinyt pienistä ongelmista kaikissa kolmeen osallistumassaan GP-viikonlopussa. Ongelmat eivät ole johtuneet kuitenkaan ranskalaiskuljettajasta, vaan tallin tekemistä paikoin amatöörimäisistä mokista. Esimerkiksi Singaporessa talli tumpeloi varikkopysähdyksen täysin, ja Ocon seisoi paikoillaan varikolla peräti 75 sekuntia.

– Ensiksi meillä oli ongelmia saada renkaat varikkoruutuun, ja sitten meidän täytyi vielä vaihtaa kiireesti toinen rengassetti laitettavaksi alle, koska pyöränmuttereissa ilmeni ongelma. Meidän täytyy selvittää, mistä tässä oli oikein kysymys, Ryan paljastaa Autosportille.

Ryan soimaa jopa itseään siitä, ettei talli ole onnistunut tarjoamaan Oconille parhaita eväitä kunnolliseen kilvanajoon.

– On selvää, ettemme ole, tai minä en ole, pystynyt tarjoamaan Estebanille sitä, mitä hänelle kuuluu. Kaikki yrittävät kyllä parhaansa, mutta virheitä on sattunut liikaa. Kaikkien on nyt otettava itseään niskasta kiinni ja parannettava omaa suoritustasoaan, Ryan piiskaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!