GP2:ssa hurja taistelu mestaruudesta – olisipa F1:kin tällaista!

© Kuva: Getty Images

Jos F1:n MM-taistelu onkin vain kahden kauppa, GP2-sarjassa kaikki on toisin. Nyt on ajettu kaikkiaan yhdestätoista kilpailuviikonlopusta seitsemän ja vielä viisi kuljettajaa taistelee tasaisesti mestaruudesta.

Sarjan kärjessä ovat venäläinen Sergei Sirotkin ja ranskalainen Pierre Gasly, molemmilla 113 pistettä, 14 pisteen sisään heistä mahtuvat myös italialaiset Raffaele Marciello (102) ja Antonio Giovinazzi (100) sekä britti Oliver Rowland (99).

Tähän mennessä jo yhdeksän eri miestä on ottanut kisavoiton, joten taistelu verrattuna F1:een on täysin erilaista.

Suosikki mestariksi on surkeasti kauden aloittanut Sirotkin. Kauden neljästä ensimmäisestä startista ei tullut pistettäkään ja kolme keskeytystä. Viimeksi ajettujen Unkarin ja Saksan starteista hän on sen sijaan ottanut kaksi voittoa, yhden kakkossijan ja yhden kolmossijan.

GP2-kausi jatkuu Spassa elokuun viimeisenä viikonloppuna.