Kun Lewis Hamilton ja Nico Rosberg kolaroivat Espanjan GP:ssä keskenään, se toi tallin mekaanikoille valtavan urakan: heidän on tarkistettava yhteensä 1200 auton osaa varmistaakseen, että niitä voidaan käyttää uudelleen.

Osia pystyy tarkistamaan noin 100 päivässä ja kun Monacon harjoitukset ajetaan jo torstaina, joudutaan Mercedeksellä painamaan hommia yötä päivää.

– Onneksi tällaista tapahtuu meille todella harvoin, sanoo Mercedeksen operatiivinen johtaja Rob Thomas GrandPrixTimesille.

– Kun kolari tapahtui, kaikki pitivät päätään käsien välissä kymmenen sekuntia, sen jälkeen aloimme jo miettiä, mitä tekisimme seuraavaksi ja kuinka tästä selvitään.

– Meillä on lista tarkistettavista osista ja niitä on 1200 kappaletta. Kaikki osat on irrotettava ja tarkistettava tehtaalla huolellisesti. Ja kun 24 tunnin aikana pystymme tarkastamaan 100 osaa, se kertoo kaiken, kuinka valtavasta työn määrästä on kysymys, Thomas sanoi.