Kimi Räikkönen avautui MTV Sportille: ”Minä en sitä päätä”

© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkösen ympärillä on pyörinyt jo pitkään useita spekulaatioita siitä, aikooko Räikkönen jatkaa ensi kaudella F1:ssä ja missä tallissa.

Räikkönen katkoi huhuja MTV:n haastattelussa Monacossa. Räikköseltä kysyttiin suoraan, onko hän jatkamassa F1:ssä ensi kaudella.

– Minä en sitä päätä, enkä lähde arvailemaan. Jos se olisi itsestäni kiinni, niin tiimi kyllä tietää, mikä on minun mielipiteeni asiaan, Räikkönen sanoi MTV:lle.

Räikkösen tilalle on spekuloitu muun muassa F1:n toista suomalaiskuskia Valtteri Bottasta. Fakta on kuitenkin se, että Räikkönen on tällä hetkellä MM-sarjassa toisena ja Räikkönen on ollut alkukaudella vahvempi kuin tallikaverinsa Sebastian Vettel.

Vettelillä on Ferrarin kanssa sopimus vielä kaudesta 2017, mutta Räikkösen sopimus on katkolla tämän kauden jälkeen.

– Ihmiset, jotka eivät asioista tiedä, tai vaikka tietäisivätkin, niin eivät he silti tiedä tasan tarkkaan muiden sopimuksista. Niiden tehtävä on kirjoittaa ja spekuloida, mutta se ei muuta minun hommiani mitenkään, Räikkönen sanoi.

Räikkösen alkukausi on mennyt varsin mallikkaasti. Pisteitä on kasassa viiden osakilpailun jälkeen 61, mutta ero sarjaa johtavaan Nico Rosbergiin on jo 39 pistettä.

Räikkönen keskeytti kauden ensimmäisessä osakilpailussa Australiassa, mutta sen jälkeen tulokset ovat olleet vahvoja. Räikkönen on ollut kolmesti palkintopallilla viiden osakilpailun jälkeen. Räikkösen mukaan alkukaudesta löytyy silti parannettavaa.

– Ainahan se (alkukausi) voisi parempi olla. Keskeytykset eivät ikinä ole hyviä juttuja ja jonkin verran on asioita, mitä olisimme voineet tehdä paremmin, joiden avulla loppusijoitus olisi voinut olla parempi.

– Emme tietenkään voi olla tyytyväisiä niin kauan, kun emme taistele joka kilpailussa voitosta. No, moni asia olisi varmasti voinut mennä huonomminkin, Räikkönen sanoi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.