Kaikki tietävät, kuka on Adrian Newey, mutta harvempi sitä, kuka on Harrison Newey. Hän on Adrianin 17-vuotias poika, joka ajaa tällä kaudella Euroopan formula 3-sarjaa ja tähtää lajissa luonnollisesti huipulle.

Viime kaudella Harrison Newey ajoi BRDC F4-mestaruussarjassa kakkostilalle. Nyt oli aika hypätä kovempaan sarjaan. Pojan tavoite on olla joskus samoissa ympyröissä kuin isäukko eli formula ykkösissä.

– Harva tässä onnistuu, vaikka jokainen poika ajaessaan kartingia haaveilee F1:stä. Tuolla on paljon kartingin, F4:n ja Formula Renaultin mestareita, jotka eivät tee tällä hetkellä yhtään mitään, Harrison Newey sanoo realistisesti Motorsport.comille.

– Siksi juuri nyt on pakko puskea ja saada ajettua erinomainen kausi, koska haluan olla jonakin päivänä F1:ssä.

Voisi kuvitella, että maailmankuululla isällä olisi kaikki mahdolliset kontaktit auttaa poikaansa eteenpäin aina F-ykkösiin asti.

– Totta kai hän on auttanut minua, mutta työ tehdään tiimien kanssa, eikä hän osallistu siihen mitenkään.

– Mutta onhan se fakta, että hän on työskennellyt Ayrton Sennan, Alain Prostin, Mika Häkkisen ja Sebastian Vettelin sekä monen muun kanssa. Hän tietää, mikä on tehnyt heistä niin nopeita ja hyviä kuljettajia. Hän on kertonut minulle, mistä nopeat kuljettajat syntyvät. Minun tehtäväni on sitten yrittää omilla vahvuuksillani, Harrison Newey sanoo.

Monen kuuluisan isän pojat kantavat isiensä riippakiveä harteillaan. Niin myös Harrison Newey.

– Joskus se menee hiukan ärsyttäväksi. Minun pitää vain todistaa nopeuteni radalla. En halua olla tunnettu Adrian Neweyn poikana. Haluan, että jonain päivänä isä on tunnettu Harrison Neweyn isänä.