Red Bullin tekninen johtaja Christian Horner sanoo Autosportille, että F1 ei saa missata mahdollisuuksiaan tehdä vuoden 2017 säännöistä sellaiset, jotka erottelisivat jälleen miehet pojista.

Horner itse olisi halunnut tehdä autoihin vielä isompia muutoksia, joiden avulla kierrosajat olisivat parantuneet jopa kuusi sekuntia. Maailman Moottoriurheiluneuvoston kokouksessa Genevessä perjantaina nuijittiin kuitenkin pöytään sääntöehdotukset, joiden avulla kierrosvauhti kasvanee 3-5 sekuntia radasta riippuen.

– Onneksi meillä on vielä huhtikuun loppuun saakka aikaa ruuvata näitä sääntömuutoksia. Lajin näkökulmasta olisi tärkeää, että autoista tulisi taas iso haaste kuljettajille ja miehet eroteltaisiin pojista. Olisi hienoa, jos kuskit joutuisivat todella tekemään töitä ansaitakseen palkkansa, uskon että kaikki haluaisivat nähdä juuri sellaisen F1:n, Horner sanoo.

Horner oli itse tekemässä muutosehdotuksia puolitoista vuotta sitten. Silloin ideana oli tehdä autoista entistä aggressiivisempia, sellaisia kuin ne olivat formula ykkösten kulta-aikoina.

– Viimeisen vuoden aikana olemme toki edistyneet, mutta emme vielä mielestäni tarpeeksi. Suunta on oikea, mutta kaipaisin vielä rohkeampia ratkaisuja.

– Toivottavasti sellaisia saadaan tehtyä ennen huhtikuun loppua, olisi todella suuri sääli, jos F1 missaisi tämän hienon mahdollisuuden palata juurilleen.

– Olen hiukan huolissani suunnitelmasta leventää renkaita, sillä se tuo autoihin paljon enemmän vetoa. Jos downforcea ei ole riittävästi ja mekaanista pitoa on liikaa, silloin täydellä kaasulla ajaminen vie itse asiassa vain enemmän aikaa. Silloin moottorin voimat ovat jälleen se ratkaiseva tekijä. Itse olen erityisen huolissani juuri tästä, Horner sanoo.