Tommi Mäkinen Toyotan WRC-projektista: “Uskon että pystymme voittoihin”

© Kuva: Getty Images

Rallilegenda Tommi Mäkisellä riittää tällä hetkellä kiireitä Puuppolan perämetsillä. Hänen tiiminsä kasaa Toyotan WRC-autoa, jonka on määrä olla MM-sarjan lähtöviivalla alle vuoden päästä.

Moni hieraisi silmiään ja kaiveli vaikkuja korvistaan, kun Toyota päätti siirtää autonvalmistuksen Kölnin tehtailta Puuppolaan.

– Niin, en oikein itsekään tiedä miksi. Kävimme pitkiä keskusteluja siitä, mikä olisi oikea paikka. Mietimme etenkin logistisia kysymyksiä, mutta käytäntö on osoittanut, että tämä ratkaisu oli hyvä. Isoja lisäkustannuksia ei ole syntynyt, Mäkinen sanoo Autocar-sivustolle.

– Meillä on täällä fantastiset testauspaikat valmiina aivan tehtaan nurkalla. Voimme laittaa osan autoon ja käydä saman tien kokeilemassa, miten se toimii. Mielestäni tämä on erittäin tärkeä asia.

Puuppolassa työskentelee tällä hetkellä noin 40 työntekijää, mutta määrä tuplaantuu vuoden kuluessa. Pystyykö Mäkinen esikuntineen tässä ajassa rakentamaan voittaja-auton?

– Olo on hyvin luottavainen. Meillä on erinomainen tiimi ja suuri luottamus tulevaisuuteen. Uskon, että pystymme voittoihin. Toivon sitä todella.

– Koskaan ei voi ennalta tietää, sillä WRC on iso mestaruussarja. Tie on vielä pitkä, eikä missään nimessä helppo, Mäkinen sanoo.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.