Viime kaudella Mercedestä ja Ferraria tehottomamman F1-voimanlähteen tuottanut Renault uskoo tulevan moottorin tuovan selkeän harppauksen suorituskykyyn.

– Kyse ei ole mistään pikkujutusta. Se on iso askel meille, suurin sen jälkeen kun hybridivoimanlähteet tulivat sarjaan, Cyril Abiteboul, Renaultin F1-tallin johtaja, kommentoi motorsport.comille.

Hän kuitenkin myöntää, että voimanlähteen kehittyminen ei itsessään ole vielä tae mistään.

– Kyse on siitä, miten se vertautuu muihin. Se riippuu siitä, mitä Mercedes, Honda ja Ferrari ovat tehneet, hän toteaa.

Vaikka moottoria onkin kehitetty jo hyvän aikaa, tulee voimanlähteen kehitys jatkumaan läpi tulevan kauden.

– Melbournessa (kauden avauskisassa) käyttämämme moottorit tulevat olemaan jatkumoa työlle, jonka aloitimme viime vuonna ja jotkut lisäykset vievät konseptia yhä pidemmälle. meillä on myös muita osa-alueita joilla työskentelemme kauden läpi, mutta se mitä näemme Melbournessa, on jo selkeä askel ylöspäin siitä, mihin jäimme viime vuonna, Remi Taffin, Renaultin moottoriosaston tekninen johtaja, toteaa.

Vaikka viime vuosi oli ranskalaisvalmistajalle vaikea, sanoo Taffin moottoritoimittajan oppineen kaudesta.

– Jos katsomme kautta 2015, esittelimme joitain uusia konsepteja kauden lopulla, kuten ”Spec D” -voimayksikön. Vaikka emme käyttäneetkään kaikkia konsepteja, joita kehitimme tuolloin, ratatestit Brasiliassa antoivat meille hyvin hyödyllistyä tietoa, Taffin sanoo.