MM-rallissa kolme viimeisintä kuljettajien maailmanmestaruutta napannut Sebastien Ogier toivoo Ruotsin MM-rallin peruutettavan, mikäli olosuhteissa ei tapahdu pikaista muutosta.

Kauden ainoa talviralli on vesittynyt kirjaimellisesti leudon sään takia. Lunta ei ole reitin varrella nimeksikään, ja järjestäjät joutuivat jo aiemmin tällä viikolla peruuttamaan osan erikoiskokeista.

Koko rallin peruuntuminen on edelleen mahdollista, sillä lumettomuus on sekä turvallisuusuhka kuljettajille että raskas pikataipaleiden sorateille.

Ogierin mielestä päätös pitäisi lyödä jo lukkoon.

– En usko, että voimme kisata täällä. Meillä on ajokelpoisia pätkiä vain perjantain osalle, joten voisimme ehkä ajaa sprinttirallin. Mutta soralle sulaneet tiet ovat turvallisuusriski, Ogier toteaa Autosportille.

Kuljettajat ovat saaneet Ruotsiin nastarenkaille varustetut renkaat. Leudon kelin takia Ogier nostaa esille kuitenkin ilmiselvän turvallisuusuhan.

– Soralla ajettaessa nastat irtoavat renkaista välittömästi, joten sitten kun osumme jäiseen kohtaan, ei pitoa ole lainkaan. En ymmärrä, miksi edes ajamme harjoituspätkiä täällä. Tuhoamme vain paikalliset tiet täysin. Täällä ei ole mitään järkeä olla.

Loeb_Seb1

@Loeb_Seb1
#ColinsCrest 2016 still looks like fun. ;-) #WRC #RallySweden 🚗💨