Rallimestarilta suorat sanat Ruotsin rallin ongelmiin: ”Täällä ei ole mitään järkeä olla”

© Kuva: Getty Images

MM-rallissa kolme viimeisintä kuljettajien maailmanmestaruutta napannut Sebastien Ogier toivoo Ruotsin MM-rallin peruutettavan, mikäli olosuhteissa ei tapahdu pikaista muutosta.

Kauden ainoa talviralli on vesittynyt kirjaimellisesti leudon sään takia. Lunta ei ole reitin varrella nimeksikään, ja järjestäjät joutuivat jo aiemmin tällä viikolla peruuttamaan osan erikoiskokeista.

Koko rallin peruuntuminen on edelleen mahdollista, sillä lumettomuus on sekä turvallisuusuhka kuljettajille että raskas pikataipaleiden sorateille.

Ogierin mielestä päätös pitäisi lyödä jo lukkoon.

– En usko, että voimme kisata täällä. Meillä on ajokelpoisia pätkiä vain perjantain osalle, joten voisimme ehkä ajaa sprinttirallin. Mutta soralle sulaneet tiet ovat turvallisuusriski, Ogier toteaa Autosportille.

Kuljettajat ovat saaneet Ruotsiin nastarenkaille varustetut renkaat. Leudon kelin takia Ogier nostaa esille kuitenkin ilmiselvän turvallisuusuhan.

– Soralla ajettaessa nastat irtoavat renkaista välittömästi, joten sitten kun osumme jäiseen kohtaan, ei pitoa ole lainkaan. En ymmärrä, miksi edes ajamme harjoituspätkiä täällä. Tuhoamme vain paikalliset tiet täysin. Täällä ei ole mitään järkeä olla.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004