Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko moottoriurheilusta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Miinusta:

– Jari-Matti Latvala joutui Ruotsin rallissa pahoihin ongelmiin ja ajeli lopulta maaliin iäisyyden muiden perässä. Kun myös kauden avauskilpailu Monte Carlossa meni penkin alle, on Latvalan kausi alkanut täydellisen katastrofaalisesti; kun pahin kilpailija tallikaveri Sebastien Ogier on kuitannut kahdesta avauskilpailusta maksimipisteet, on Latvala edelleen käsittämättömästi nollakerhossa.

– Ennen kauden alkua Latvala puhui maailmanmestaruudesta ja painotti sitä, että alkukauden kilpailuista olisi saatava tasaisesti hyviä tai vähintään kohtuullisen hyviä sijoituksia, koska hänen vahvimmat kilpailunsa ovat edessä vasta kauden jälkimmäisellä puolikkaalla. Latvala painotti, että liian isoja riskejä ei saa ottaa, auto pitää tuoda varmasti maaliin. Ihan niin ei ole käynyt…

– Taitaa olla niin, että Latvala on menetetty tapaus – sama laulu jatkuu joka vuosi. Onhan se suorastaan surkuhupaisaa, että WRC2:ssa ajavat Teemu Suninen ja Esapekka Lappi ovat jo ottaneet tällä kaudella yleiskilpailussakin MM-pisteitä, mutta Latvala ei.

– On hankala sanoa, miksi Latvala on menettänyt otteensa niin täydellisesti. Tuntuu siltä, että puheille mestaruudesta on vuosi vuodelta yhä vähemmän katetta. henkistä valmennusta ja vaikka mitä poppakonstia on kokeiltu, mutta tulos on aina vain yhtä murheellinen.

– Sopii toivoa, että nuoret sankarit Suninen ja Lappi saavat mahdollisuutensa lähivuosina WRC-auton ratissa ja riittävän kilpailukykyisissä talleissa. Jari-Matti Latvalasta ei nimittäin maailmanmestariksi taida koskaan olla. Vai onko? Kerro oma mielipiteesi.