Vahvan Toro Rosso -debyytin jälkeen viime kaudeksi emotalli Red Bullin kuskiksi siirtyneen venäläiskuljettaja Daniil Kvjatin viime kausi oli tallinsa tavoin vaihteleva.

– Tulokaskaudellani ei ollut mitään virheitä. Mutta joskus niitä kuitenkin tapahtuu. Minulla oli viime kaudella kolarini Japanissa ja Yhdysvalloissa, mutta ne olivat vain omat tilanteensa. Ei ole mitään, mitä voisin niistä syyttää. On vain pikainen erehdys kerran, ja olet seinässä, Kvjat analysoi Autosportille.

Hän ei kuitenkaan halua jäädä jumittamaan menneisyyden virheisiin ja huonoihin muistoihin, vaan katsoo tulevaan ja muistelee onnistumisen hetkiä.

– Austinista minulla on enemmän hyviä muistoja kisan alkupuolelta, joten keskityn mieluummin positiivisiin fiiliksiin kisan ensimmäiseltä puoliskolta. Pitää vain mennä eteenpäin eikä jäädä miettimään huonoja juttuja liiaksi, Kvjat toteaa.

Venäläiskuljettaja sanoo vaikeuksista olleen jopa oman etunsa hänen kannaltaan.

– Kaikki odotukset piti unohtaa. Välillä kävin läpi aikoja, jolloin keskittyminen piti rakentaa uudelleen. Henkisen puolen uudelleenrakentaminen on aina vaikeaa. Kaikkinensa, en sanoisi että kausi oli täydellinen, mutta ainakin voin sanoa ymmärtäväni paljon paremmin kaikkea, Kvjat summaa.