Japanilainen autonvalmistaja Nissan on ilmoittanut lopettavansa kestävyysautoilusarjassa esiintyneen LMP1-projektinsa välittömästi.

Nissan ilmoitti tiedotteessaan hankkeen joutuvan leikkuriin, koska ”sen asettamia kunnianhimoisia tavoitteita olisi ollut mahdoton saavuttaa.”

Nissan yritti tehdä paluuta kestävyysautoilun huipulle perin eriskummallisella konseptilla. Talli esitteli GT-R LM NISMO -automallinsa, joka oli harvinaisesti etuvetoinen.

Radikaali erottuminen joukosta meni kuitenkin katastrofaalisesti mönkään kauden pääkilpailussa Le Mansin 24 tunnin ajoissa. Paras Nissan jäi paalulle ajaneesta Porschesta yli 20 sekunnin päähän, eikä itse kilpailussa yksikään Nissan selvinnyt edes ruutulipulle. Surkean vauhdin lisäksi auto oli myös epäluotettava, ja Nissan vetäytyikin välittömästi kilpailun jälkeen loppukauden kisoista tarkoituksenaan testata autoa paremmaksi. Tavoitteisiin ei kuitenkaan koskaan päästy, ja lopulta hankkeelle näytettiin punaista valoa.