McLaren valmis päästämään huippulupauksensa kisaamaan muualle

© Kuva: Getty Images

McLarenin kilpailuasioista vastaava päällikkö Eric Boullier päästää mielellään tallinsa juniorikuljettajan Stoffel Vandoornen kilpailemaan ensi kaudella jossain muussa sarjassa, jotta ajotuntuma formuloihin säilyisi.

Belgialainen oli murskaava kasvattiluokka GP2:ssa napaten mestaruuden täysin ylivoimaisesti. Tittelinsä vuoksi hän ei voi enää jatkaa sarjassa, mutta 21-vuotias nuorukainen törmäsi lasikattoon myös formula ykkösten suhteen. McLaren piti kiinni sekä Fernando Alonson että Jenson Buttonin sopimuksista myös ensi kaudeksi.

Välttääkseen Kevin Magnussenin kohtalon unohdettuna F1-kuljettajana Vandoorne on solmimassa sopimuksen ensi kaudeksi Japanin Super Formula -sarjaan. Entisenä Formula Nipponina tunnettava luokka on erittäin korkeatasoinen ja kalustoltaan jopa lähempänä F1-autoa kuin GP2-kilpuri.

Boullier ei näe Vandoornen ensi kauden suunnitelmissa mitään ongelmaa.

– Näen hänet mielelläni sekä meidän kolmoskuljettajana että Super Formula -kisailijana, ranskalainen toteaa Autosportille.

– Meillä on kaksi tavoitetta hänen suhteensa. Haluamme hänen olevan fyysisesti valmis Super Formulan vaatimuksiin sekä ylläpitävän vauhtinsa. Haluamme antaa hänen ajaa kilpaa.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!