Entinen tallikaveri hehkutttaa F1-sarjan supertulokasta: ”Muistuttaa Michael Schumacheria”

© Kuva: Getty Images

Formula ykkösissä 1984-1996 ajanut ja nykyisin F1-asiantuntijana toimiva Martin Brundle näkee sarjaa tällä kaudella kohahduttaneen nuoren Max Verstappenin olevan Michael Schumacherin jalanjäljissä.

Brundle itse seurasi nuorta ”Schumia” hyvin läheltä. Hän ajoi saksalaisen tallikaverina nuorukaisen ensimmäisellä täydellä kaudella Benettonilla 1992. Schumacher esitti jo tuolloin huikeita otteita nappaamalla muun muassa uransa avausvoiton.

Brittikuskin mielestä Verstappenissa ja Schumacherissa on paljon samaa.

– Mikä on vakuuttanut minut eniten on Maxin itseluottamus. Hän teki toki virheitä ja kolaroikin tulokaskaudellaan, mutta hän toipui niistä, Brundle totesi Autosport Awardseissa motorsport.comin mukaan.

Brundle nostaa esimerkiksi Schumin tulokaskauden 1991. Benettonille nostettu saksalainen oli romuttanut tallikaverinsa, F1-legenda Nelson Piquetin vara-auton rajussa ulosajossa Japanin Suzukan pahamaineisessa 130R-mutkassa.

– Ajattelin, että nyt Michaelin luonne punnitaan. Nelson oli vihainen tallikaverilleen hänen tuhottua hänen autonsa, mutta Schumi ajoi jo seuraavalla kierroksella saman mutkan kaasu pohjassa. Hän oli jopa nopeampi kuin aiemmin, Brundle muisteli.

Nuoresta Verstappenista Brundle odottaa vielä suurmiestä.

– Näen hänessä itseluottamuksen lisäksi raa’an nopeuden. Hänellä on hyvä tuntuma autoonsa ja jarrupolkimeensa. Kun katson hänen ohitustyöskentelyään, en voi kuin harmitella etten minä voinut lisätä tuollaisia suorituksia CV:eeni. Ja hän on vasta teini! Brundle muistuttaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.