Mika Häkkinen kertoo McLaren-tallin kotisivun uusimmassa blogipostissaan F1-uransa aikaisista tallikavereistaan.

Vaikkakin viime vuosituhannen viimeinen maailmanmestari muistetaan erityisesti David Coulthardin aisaparina – jota Häkkinen kuvailee ”kaikkein suurimmaksi” tallikaverikseen – hän ajoi McLarenilla myös kahden maailmanmestarin kanssa.

Näistä jälkimmäinen oli Nigel Mansell vuonna 1995, mutta hän oli tällöin jo enemmän kuin selvästi uransa ehtoopuolella.

Sen sijaan kaudella 1993 Häkkinen tuli McLarenille haastamaan itseään lajin historian yleisesti suurimpana pidettyä legendaa – Ayrton Sennaa. Brassi ajoi tällöin yhtä uransa huippukautta, vaikka ei mestaruutta lopulta voittanutkaan.

Supernopea kolminkertainen mestari ei todellakaan talliin aluksi varakuljettajana tullutta Häkkistä kauhistuttanut.

– Ajoin kolme GP-kisaa sinä vuonna – Portugalin, Japanin ja Australian. Onnistuin voittamaan hänet aika-ajoissa Portugalissa, mikä ei todellakaan miellyttänyt häntä, Häkkinen kirjoittaa kaksikon ensimmäisestä kohtaamisesta.

– Kerron tarinan kunnolla tulevaisuudessa McLarenin blogissani.