Hallitseva GP2-mestari Jolyon Palmer kärkkyy tosissaan toista Lotuksen kilpakuljettajan paikkaa kaudeksi 2016.

Lotuksen testi- ja varakuljettajan vakanssilla tällä kaudella toimiva Palmer on päässyt osallistumaan tällä kaudella perjantaiharjoituksiin tallin toisen kilpakuljettajan Romain Grosjeanin autolla. Talliin runsaasti rahaa kantavalla toiselle kisakuljettajalla Pastor Maldonadolla on sopimuksessaan pykälä, joka antaa hänelle valtuudet ajaa kaikissa GP-viikonlopun sessioissa.

Palmer on tehnyt perjantain harjoituksissa vakuuttavaa työtä, mutta ensi kaudella hän ei moista enää halua.

– En halua olla enää testikuski ensi vuonnakin. Tähtäimeni on kisata Lotuksella, ja sen takia olen toiminut tämän vuoden tässä hommassa, Palmer toteaa Sky Sportille.

– Minulle on kerrottu, että on olemassa pieni mahdollisuus kisakuljettajan paikkaan. Minun täytyy esittää siis parastani ja osoittaa tiimille, miksi heidän kannattaisi palkata minut.

Palmer on tehnyt GP-viikonloppujen aikana yhteistyötä myös autoaan lainaavan Grosjeanin kanssa.

– Teen kaiken sen, mitä Romain ja tiimi pyytävät minua tekemään. Tarkoitukseni on, ettei tiimi kärsi siitä että minä ajan ensimmäiset harjoitukset. Joskus voi olla jopa hyvästä saada useammalta kuljettajalta mietteitä autosta, Palmer uskoo.

– Itse henkilökohtaisesti haluan totta kai kerätä mahdollisimman paljon kokemusta autosta ja radoista.

Palmer on esiintynyt tällä kaudella perjantaiharjoituksissa viidesti, joissa hän on ollut kokenutta Maldonadoa vastaan kahdesti nopeampi.