Koko moottoriurheilumaailma on pysähtynyt suremaan viime päivinä viikonloppuna kuollutta Jules Bianchia.

Eilen haudan lepoon siunattua ranskalaista on muistettu kauniin sanoin F1-piireissä. Myös hallitsevalle maailmanmestarille Lewis Hamiltonille kilpaveljen kuolema teki kipeää.

– Julesin hyvästeleminen oli uskomattoman kova paikka meille kaikille. Itse toivon, että olisin tuntenut hänet paremmin. Mutta se mitä hänestä tiedän, osoittaa hänen olleen lämminhenkinen ja loistava kilpa-ajaja jolla oli edessä valoisa tulevaisuus, Hamilton totesi motorsport.comin mukaan tallinsa Unkarin kisan ennakkotiedotteessa.

Hamilton toteaa ajavansa Unkarissa Bianchin muistolle.

– Jules on mukana rukouksissani ja ajatuksissani, ei pelkästään tulevassa kisassa, vaan koko loppu-urani ajoissa. Tiedän, että hän olisi halunnut meidän jatkavan kilvanajoa, kuten hän itsekin ajoi, ja niin aionkin tehdä.

– Olemme jälleen kerran saaneet kokea tämän lajin vaarallisuuden. Sitä pitää kunnioittaa, että me kuljettajat asetamme itsemme alttiiksi vaaralle joka kerta astuessamme autoon, Hamilton muistuttaa.