Silverstonessa kuluvan kauden varsinaisen kokonaan uuden autonsa esitellyt Force India tähtää nyt vaikean alkukautensa jälkeen historiansa parhaaseen valmistajien sarjan sijoitukseen.

Tallilta on tulossa uusi päivityspaketti loppukesäksi. Apulaistallipäällikkö Bob Fernley sanoo, että sitä ei oltu voitu aiemmin kokeilla, sillä se suunniteltiin nimenomaisesti nyt esiteltyä ”uutta” autoa varten.

– Me emme voineet tehdä mitään ennen kuin olimme hyväksyneet [auton]. Nyt kyse on vain siitä, milloin voimme saada sen. Toivottavasti Spahan, mutta jos ei, Monzaan, hän sanoi Skylle päivityksistä.

Tähän mennessä Force India on vuodesta toiseen haastanut sarjassa viittä kärkitallia, ollen viime vuosina uhka erityisesti McLarenille. Suuremmat tallit ovat kuitenkin lopulta vetäneet aina pidemmän korren.

Wokingilaisille kuluva kausi on ollut kuitenkin historiallinen katastrofi ja kun Red Bullkin on osoittautunut pettymykseksi mahdollisuus on avautunut.

– Meidän on tähdättävä neljänteen sijaan, Fernley sanoi.

– Meillä on nyt edessä Unkari nykyisen paketin kehittämiseksi ja toivottavasti me lisäämme siihen suorituskykyä Spassa tai Monzassa. Sen pitäisi ylläpitää kilpailukykyämme suhteessa Red Bulliin kauden loppuun asti.

Kun 19-kisaisesta kaudesta on ajettu ensimmäiset yhdeksän, Force India on viidentenä 24 pistettä Red Bullin takana.