F1-tallit eivät ole mielissään ensi F1-kauden kalenterimuutoksesta, joka typistäisi kesätauon kolmeviikkoiseksi aiemman neljän sijasta.

FIA:n nykyisessä suunnitelmassa”lomaviikonloppuja” on kolme kappaletta. Tallien tulee sulkea ovensa kahdeksi viikoksi kokonaan. Tallit saavat itse päättää, miten sulkuajat järjestyisivät.

Ensi kauden kisakalenterissa on mukana peräti 21 osakilpailua, ja sekä ennen että jälkeen kesäloman kaksi osakilpailua järjestetään peräkkäisinä viikonloppuina. Tämä tekee kesäloman pidentämisestä vaikean tehtävän.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Hornerin mielestä loma on tärkeä kaikille F1-tallissa työskenteleville.

– F1 on hyvin vaativaa kaikille siinä mukana oleville. Ei pelkästään tallien mekaanikoille ja tehdastyöntekijöille, vaan myös kaikille muille lajiin kosketuksissa oleville, Horner toteaa motorsport.comille.

– Tarvitaan hengähdystauko. Olemme nostaneet huolen esille Bernielle (Ecclestonelle), ja yleensä kalenteri joustaakin hieman loppuvuotta kohti.

Ensi kauden kalenteriin merkitty Saksan GP on edelleen epävarma. Sen poistuminen kalenterista saattaisi avata mahdollisuuden loman pidentämiseen.