Vuosina 1994-2008 formula ykkösissä ajanut skotti David Coulthard on monien muiden tapaan murtunut kollegansa Jules Bianchin kuolemasta.

Bianchi vaipui koomaan osuttuaan kovassa vauhdissa toista autoa siirtämässä olleeseen traktoriin viime lokakuussa Japanin Suzukassa. Coulthardin mielestä F1 kiehtoo faneja ympäri maailman sen vaarallisuuden takia, mutta Bianchin kohtalo on silti väärin.

– Formula ykkösissä kyse on liikkumisesta äärirajoilla ja jopa niiden ylittämisestä. Se kiinnostaa miljoonia ihmisiä ympäri maailman. Jotkut ovat kykeneviä menemään vielä hivenen pidemmälle siitä, mihin useimmat meistä eivät pysty, Coulthard kirjoittaa BBC:lle blogissaan.

– Moottoriurheilu on vaarallista, ja vaikka Bianchin ja Ayrton Sennan (1994) välissä formula ykkösissä yksikään kuljettaja ei menettänyt henkeään, monessa muussa moottoriurheiluluokassa niin on käynyt. Riski on aina läsnä moottoriurheilussa.

Coulthard toteaa jokaisen kuljettajan tiedostavan ajamiseen liittyvät riskit.

– Asian hyväksyminen on kuitenkin eri asia kuin olla välittämättä siitä. Vastuussa olevien henkilöiden täytyy etsiä ja löytää keinoja pienentää riskejä, Coulthard muistuttaa.