Formula 1:n ”harjoittelusarja” GP2:sta ylivoimaisesti johtava Stoffel Vandoorne kertoo motorsport.comin haastattelussa, ettei ole ollenkaan varma F1-tulevaisuudestaan.

Belgialaisella on tällä kaudella sarjassa kerättynä 170 pistettä kymmenestä osakilpailusta, kun toisena yhteispisteissä olevalla Alexander Rossilla on kasassa 105 pistettä.

Vandoorne ajaa ART Grand Prix -tallissa. Viime vuonna 23-vuotias nuorukainen oli McLarenin testikuski. Huippukausi GP2-sarjassa ei kuitenkaan takaa vielä mitään.

– Tiedämme, että laji on tällä hetkellä hyvin kilpailullinen ja vaikka voittaisin mestaruuden tänä vuonna, ei ole varmuutta siitä, että olen ensi vuonna F1:ssä.

Mieheltä ei silti puutu itseluottamusta, kun häneltä tiedustellaan valmiudesta ajaa F1:ssä.

– Ehdottomasti tunnen olevani valmis. …Testasin viime vuonna F1-autoa McLarenilla, ja se meni erittäin hyvin. Ajan nyt toista kautta GP2-sarjaa, ja tämäkin on mennyt erittäin hyvin.

McLarenin ensi kauden kuljettajatilanne ei ole vielä kiveen hakattu, vaikka Ron Dennis eilen muuta vakuuttelikin. Jenson Buttonin sopimuksessa on näet optio, jota ei ole vielä käytetty.