Williams on tällä hetkellä valmistajien MM-sarjassa kolmantena, vaikka tallin autolla ei ole vielä kertaakaan ajettu kolmen parhaan joukkoon. Sen sijaan ennen Monacoa se onnistui ajamaan kaikissa alkukauden kilpailuissa pisteille. Valtteri Bottaksen poissaolo Australiassa söi kuitenkin potentiaalisesti ison määrän pisteitä.

Williamsia on syytetty varovaisista ja jopa tylsistä kisastrategioista. Talli ei ole lähtenyt yrittämään ihmetekoja esimerkiksi poikkeavilla rengasratkaisuilla, mikä on osaltaan syypää siihen, ettei se ole pystynyt vastaamaan Mercedekselle ja Ferrarille.

Tallin suorituskyvystä vastaava Rob Smedley puolustelee kuitenkin tallinsa valintaa.

– Olemme tyytyneet ottamaan ne pisteet mitä meille on tarjolla, emmekä ole yrittäneet kurkotella kuuta taivaalta. Ne ajat ovat menneet, Smedley toteaa Autosportille.

Smedleyn mukaan Williamsilla luotetaan kylmään matematiikkaan, siksi talli haluaa kerätä aina maksimaalisen määrän pisteitä. Smedley, joka astui mukaan tallin kuvioihin viime kauden alussa, on pannut merkille tallin parantuneet työskentelyotteet.

– Tekemämme muutokset alkavat vihdoin kantaa hedelmää. Yritämme parantaa jokaisella osa-alueella, ja olemme mielestäni onnistuneet tässä hyvin. Nykyään pystymme keräämään kaikki ne muruset, joita pöydälle tipahtaa.