Kimi Räikkösen entinen tallikaveri David Coulthard sanoo, että suomalaisen kolari Itävallassa oli vähemmän outo tapaus kuin miltä se näytti.

Räikkönen ei ollut enää varsinaisesti mutkakiihdytyksessä, kun auto lähti hänen käsistään osuen yhteen McLarenin Fernando Alonson kanssa. Hallinnan menetys korkeahkossa nopeudessa onkin herättänyt kummastusta, mutta Coulthardilla on siihen selitys.

– Yksi asia, minkä tiedän ajettuani viime vuoden Williams-autoa on se, että nämä uudet hybridimoottorit tuottavat massiiviset määrät vääntöä, ja sen pitäminen hallinnassa ei ole helppo temppu, skotti kirjoittaa tuoreessa BBC:n verkkokolumnissaan.

– Kun minä olin kilpa-ajaja kaasupolkimen liikkumatila oli 30-40 mm. Nykyisin se on noin 60 mm antaakseen paremman mahdollisuuden hallita kaikkea sitä vääntöä.

Coulthard kuitenkin toteaa, että onnettomuutta ei olisi pitänyt päästä tapahtumaan huippukuljettajalle.

– En tiedä kärsikö Räikkönen hetkellisestä aivosumusta ja väännön tulemisesta liian nopeasti. Hyvältä se ei kuitenkaan näytä kaksi viikkoa sen jälkeen kun hän menetti kolmannen sijan Kanadassa spinnauksen ansiosta, Coulthard toteaa.

– Silloinkin syynä oli tehopiikki moottorista, joskin seuraukset olivat paljon vähemmän vakavat.