McLarenin Jenson Button on huolissaan tallinsa mahdollisesta suorituskyvyn romahduksesta tulevissa kilpailuissa, vaikka alla on kauden paras kilpailu ja avauspisteet Monacosta.

Seuraavat kolme osakilpailua vaativat kuitenkin sekä autolta että moottorilta täysin eri asioita kuin hidas ja syheröinen Monaco. Kanada, Itävalta ja Iso-Britannia ovat kaikki pitkiä suoria ja kovia jarrutuksia sisältäviä kilparatoja, ja Button pelkääkin tallinsa olevan heikoilla jäillä kyseisissä olosuhteissa.

– Seuraava kilpailu (Kanada) ei sovellu meille hyvin. Mutta me molemmat (Button ja tallikaveri Fernando Alonso) nautimme molemmat Kanadan osakilpailusta, ja eihän sitä koskaan tiedä, vaikka saisimmekin joitain pisteitä. Helppoa se ei kuitenkaan tule olemaan, Button toteaa Autosportille.

Vaikea alkukausi ei ole kuitenkaan laskenut moraalia englantilaistallissa. Buttonin mukaan kehitystä paketin suorituskyvyssä on nähtävillä koko ajan, ja se pitää hyvää henkeä yllä.

– Emme ole olleet paikoillamme koko ajan. Jos niin kävisi ja olisimme edelleen takajoukoissa, se olisi pirun rankkaa, mutta tässä uudessa projektissa kehitystyön tuloksen näkee joka kilpailussa. Se pitää meidät positiivisena, vaikka sekä minä että Fernando olemme tottuneet olemaan kärkijoukoissa vuosia.

Button ei tarkoita kehittymisellä pelkästään kierrosaikoja, vaan koko paketin, sekä tallin ja moottoritoimittaja Hondan yhteistyötä.

– Kaikki hyvät asiat ovat taistelemisen arvoisia. Se ottaa vain oman aikansa ja energiansa.