Vaikkakaan autojen downforce, moottoritehot ja renkaiden kesto eivät nykyisin tee formula ykkösistä lähimainkaan yhtä uuvuttavaa fyysisesti kuin vielä viime vuosikymmenellä on henkinen rasitus äärimmäinen. Näin sanoo nuori Carlos Sainz, joka on aloittanut formula ykköset aikana, jolloin autoista on tullut teknisesti häkellyttävän monimutkaisia.

– Fyysisesti se ei ole yhtä rankkaa kuin 10 vuotta sitten, mutta henkisesti se on hirveää, espanjalainen kuvaili Autosportille.

– Minä kuuntelin Barcelonan radioviestintäämme analysoidakseni, mitä me olisimme voineet tehdä paremmin. Se on uskomatonta. Henkisesti on todella, todella rankkaa käydä kaikki ne vivut läpi kun samaan aikaan yrittää hallita renkaitaan. Ja samaan aikaan yrittää hallita akkua ja jarrubalanssia jokaiselle eri mutkalle.

– Tämä on kovaa, mutta eri tavalla.

20-vuotias myönsi kuitenkin, että hän valitsisi mieluummin entismaailman kaltaisen rasituksen.

– Minä toivoisin kaiken tämän yksinkertaistamista hieman niin, että autoista tehtäisiin nopeampia ja että voisin keskittyä autoni tekemiseen nopeammaksi, hän sanoi.

– 20% keskittymisestäsi kuluu nyt ajamiseen ja 80% kaikkeen muuhun. Normaalisti se on toisinpäin.