Williamsin suomalaisässä Valtteri Bottas kerää kehuja ja ylistyssanoja brittimediassa.

Sky Sportsin toimittaja Mark Hughes toteaa Bottaksen olevan avainasemassa ensi kauden kuljettajaruletin pyöriessä vinhana.

Bottaksen loistavien rataesitysten lisäksi hän saa Hughesin kehut myös olemuksestaan, joka huokuu suomalaista viileyttä ja rauhallisuutta. Teot saavat hoitaa puhumisen. Välillä se saattaa kuitenkin olla myös hänen heikkoutensa.

– Se on myös osasyy siihen, ettei suuri yleisö ole vielä tunnistanut hänen taitojaan. Ei ole olemassa mitään ”Bottas-tarinaa”, ei mitään mikä kiinnittäisi median huomion, Hughes kirjoittaa.

Hughes paljastaa Bottaksen Australiassa loukkaantuneen selän vaivanneen miestä enemmän kuin hän on antanut mediassa ymmärtää. Hänen nähtiin pitelevän jääpussia kipeässä kohdassa vielä viikkoja haaverin jälkeenkin.

Williamsilla on optio Bottaksesta ensi kaudeksi, mutta isommat tiimit ovat jo suomalaisen perässä.

– Ferrari voi ostaa vielä Bottaksen ulos sopimuksestaan. Vaikka tallipomo Maurizio Arrivabene onkin puhunut Kimi Räikkösen jatkon puolesta, ja jatkoneuvottelut ovat jo käynnistyneet varovaisesti, haluaa italialainen pitää kaikki mahdollisuudet avoinna.

Kuljettajapakkaa sekoittaa vielä Lewis Hamilton, joka ei ole allekirjoittanut vielä jatkosopimustaan Mercedeksen kanssa. Jos Hamilton päättäisikin siirtyä jostain syystä pois mestaritallista, uskoo Hughes Bottaksen olevan hänen korvaajansa.

– Kaudella 2016 Bottas voi olla missä tahansa kolmesta nopeimmasta tiimistä: Mercedeksellä, Ferrarilla tai Williamsilla.